Varkenshaas met appel, brie en Pom’ Duchesse
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de aardappeltorentjes rondom langs de rand van de bakplaat.
- Bak de aardappeltorentjes alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dep intussen de varkenshaas droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bak de varkenshaas in 6 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten.
- Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes van 1 cm dik. Snijd de brie in dunne plakjes en de varkenshaas in plakjes van 1 cm.
- Neem de bakplaat uit de oven en leg in het midden dakpansgewijs de plakjes varkenshaas, appel en brie. Steek er de takjes tijm tussen.
- Schuif de bakplaat nogmaals 10 minuten in de oven tot de aardappeltorentjes goudbruin zijn, het vlees rosé of net gaar is en de brie gesmolten.
- Een schilderij uit de oven met een lijst van gouden aardappeltorentjes. Schuif voor meer personen meer bakplaten in de oven. Ook een met vis? Vervang de varkenshaas dan door kabeljauwhaas. Liever vegetarisch? Dikke plakken portobello zijn ook heel feestelijk.
- Tip: Braad de varkenshaas een dag eerder aan en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Serveertip: Lekker met haricots verts met spekcrumble.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 33 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 43 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen